Běhy Zlín pořádají 30. května 2021 už 34. Josefský běh

Další běžecký závod celoroční soutěže vytrvalců Zlínska. Letošní Josefský běh, respektive výtěžek z něj, bude věnován Dětskému centru Zlín, které sídlí v Čiperově vile na Burešově. Zde také bude veškeré zázemí akce, pokud to opatření umožní.

Trať závodu tvoří okruh dlouhý 5 km. Běžci běží jeden pětikilometrový okruh nebo dva pětikilometrové okruhy. Start je na nádvoří Čiperovy vily. Z areálu se proběhne zahrádkářskou osadou. Běží se po lesní cestě směrem na Štákovy Paseky. Po prvním kilometru následuje stoupání Štákovými Pasekami až na lesní šotolinovou cestu nad Příluky. Odbočí se doleva a po spravené cestě se vrací zpět ke startu. Účastníci běžící závod na 10 km se po seběhu vydají na druhý okruh. Délka tratě bude 5 a 10 km. Povrch tvoří 50 % lesní silnice a 50 % lesní cesta. Trať není zcela uzavřená. Běžci musí dodržovat pravidla silničního provozu. Respektujte pokyny pořadatelů.

Registrace probíhá pouze on-line na webu behyzlin.cz. Startovné je stanoveno na 300 Kč (při registraci a platbě online do 28.5.), registrace a platba na místě není možná.

Prezence bude probíhat v Dětském centru Zlín, Čiperova vila, Burešov 3675, Zlín, pokud to opatření umožní. Pokud to nebude možné, tak bude prezence na konci zahrádkářské kolonie na Burešově. Parkování bude možné na parkovišti Kaufland Vršava. Z důvodu hygienických opatření nebude k dispozici žádné zázemí pro běžce.

Prezence do závodu bude probíhat od 9:00 do 12:00 hodin formou výdejního okénka. Start závodu proběhne ve stejný čas individuálně od 9:00 do 12:00 hodin. Minimální rozestup mezi běžci 1 minuta. V cíli si u výdejního okénka vyzvedněte sportovní balíček Enervit, balenou vodou a pamětní medaili. Výsledky budou vyhlášeny na webu www.behyzlin.cz. Odměny vítězům v kategorii budou zaslány poštou. Výsledky závodu budou započítány do seriálu jak u jednotlivců, tak u týmů.

Do seriálu Běhy Zlín se započítávají výsledky ze závodu na 10 kilometrů(vítěz získá 200 bodů) i na 5 kilometrů (vítěz získá 100 bodů). Závod se měří čipy. Čipy si umístěte nad kotník. V cíli čip prosím odevzdejte, stejně tak i startovní číslo. Výtěžek ze startovného půjde na Dětské centrum Zlín.

Fotogalerie - Ilustrační foto z Josefského běhu 2020