Běh Jižními Svahy 2021 vyhrál Jan Kolárik a Barbora Macurová

Běh Jižními Svahy 2021 vyhrál přední zlínský orientační běžec Jan Kolárik a vicemistrině České republiky v půlmaratonu Barbora Macurová. Úvodního závodu běžeckého seriálu Běhy Zlín, který začal s tříměsíčním zpožděním, se zúčastnilo 170 běžců z celé Moravy.

Běžci na kopcovitou trať dlouhou 8 kilometrů vybíhali samostatně mezi 9.a 12. hodinou. Vítěz vyrazil pár minut po deváté hodině, vítězka naopak jako jedna z posledních až před polednem. Celý závod byl za slunečného počasí a v silném větru, který byl cítit zejména při posledních dvou kilometrech před cílem.

Vítězný Honza Kolárik (Edhouse.cz) dosáhl úctyhodného času 26:12 a pochvaloval si, že se závod vůbec uskutečnil. "Je skvělé, že se konečně mohou dít akce, i když ne tak jako dříve," podotkl. "Trať znám velmi dobře, není vůbec jednoduchá. A ten vítr po obrátce byl cítit zejména v sebězích. To jsem měl pocit, že běžím pomaleji než do kopce v první polovině závodu," pousmál se vítězný Jan Kolárik v cíli.

Mezi ženami jasně excelovala Barbora Macurová (2BWINNER), která nedávno obsadila stříbrnou příčku na mistrovství republiky v půlmaratonu. Barboru Macurovou s časem 29:18 porazilo jen devět mužů. Jedním z nich byl celkově druhý Filip Bukovjan (KESBUK), který svoji přítelkyni doprovodil na start zlínského závodu.

Dalším závodem seriálu Běhy Zlín 2021 bude 30. května odložený Josefský běh pro Dětské centrum Zlín. Registrace je možná už nyní na webu www.behyzlin.cz

Celkové výsledky 29. Běhu Jižními Svahy

Muži

  1. Jan Kolárik (Edhouse.cz) - 26:13
  2. Filip Bukovjan (KESBUK) - 27:51
  3. Martin Čmelík (SK Hranice) - 28:05

Ženy

  1. Barbora Macurová (2BWINNER) - 29:18
  2. Helena Kotopulu (Otrokovice) - 32:49
  3. Lucie Miklišová (Titan Trilife) - 34:12

Kompletní výsledky ke stažení

Fotogalerie - 29. Běh jižními Svahy ve Zlíně / Milan Mikšík