Ve Zlíně, Holešově, Rožnově pod Radhoštěm a Valašských Kloboukách pořádají Běh Olympijského dne

Na tartanové dráze atletického Stadionu mládeže ve Zlíně se ve středu 8. září uskuteční z června odložený 35. ročník T-Mobile Běhu olympijského dne.

Start hlavního 5 kilometrů dlouhého závodu je v 18 hodin. V případě zájmu velkého počtu běžců se poběží dva rozběhy. Pořadatelé podniku, kterého se letos na různých místech České republiky zúčastní zhruba 60 000 běžců, vypsali 4 mužské a 3 ženské kategorie. Všichni běžci svojí účastí podpoří také Českou olympijskou nadaci, které z každého startovného poputuje 20 Kč. 

"Zlínský olympijský běh se dříve běhával na Stadionu Mládeže ve Zlíně. Z důvodů prašnosti škvárového hřiště byl ale na 10 let přemístěn na tartanovou dráhu u základní školy Mánesova v Otrokovicích. V roce 2011, kdy se konal 26. ročník pořádaný SOBZ Zlín, se opět vrátil na Stadion Mládeže ve Zlíně na úplně novou 400 metrů dlouhou tartanovou dráhu,“ prozradil Bob Komín něco z historie zlínského Běhu olympijského dne.    

V loňském roce v Běhu olympijského dne ve Zlíně zvítězil Filip Vabroušek z Malenovic (Sykora running), který pětikilometrový závod zvládl v čase 16:30. První příčku mezi ženami vybojovala díky času 19:52 domácí Adéla Stavinohová.  

Ve Zlínském kraji se ve středu 8. září T-Mobile Olympijský běh koná ještě v zámeckém parku v Holešově, Městském parku u hudebního atlánu v Rožnově pod Radhoštěm a v okolí fotbalového hřiště ve Valašských Kloboukách. Ve všech těchto městech se rovněž startuje živě prostřednictvím Českého rozhlasu v 18 hodin.

Lubomír Hotař

Fotogalerie - Ilustrační foto z Běhu Olympijského dne