Pro Silvii Zvonkovou je zlínský Festivalový půlmaraton srdeční záležitostí

Silvie Zvonková se v nedělním Festivalovém půlmaratonu ve Zlíně postaví na start s jinými ambicemi, než tomu bývalo v minulých letech.

"Na začátku června jsem byla na operaci břicha. Proto jsem léto trávila rekonvalescencí. Ale už v polovině června jsem oprášila kolo a začala jsem přemýšlet, jestli letos ještě stihnu nějaký závod. A zjistila jsem, že bych se zlínského Festivalového půlmaratonu mohla přece jenom zúčastnit,“ vysvětluje Silvie Zvonková.

Loňská stříbrná medailistka a nejlepší žena ze Zlínského kraje ve výsledkové listině ovšem kvůli operaci letos žádný velký výkon v krajském městě od sebe nečeká.

"Nemám totiž dostatečně natrénováno. Letos jsem zatím na kole najela zhruba 1000 kilometrů a naběhala jenom 1400 kilometrů. Proto si chci závod hlavně užít. Festivalový půlmaraton je totiž mojí srdeční záležitosti a nechci si ho ani v letošním roce nechat ujít. Těším se i na nové místo startu. A mimochodem letošní startovné jsem vyhrála, takže snad mě štěstí neopustí ani při závodě,“ přeje si pětatřicetiletá vytrvalkyně z Valašských Klobouk.

Zvonková však kvůli operaci a covidovým opatřením letos absolvovala pouze dva závody. 17. července vyhrála sedmikilometrový Běh letním ránem v Popově a 10. srpna skončila ve Slopenské desítce v kategorii třicátnic na druhém místě. 

"Tenkrát to ještě nebylo ono. Bolavé břicho se ozývalo. A protože v červenci i v srpnu bylo dost horko, tak se na dlouhých trasách nedalo trénovat. Proto nedokážu odhadnout, jak v nedělním půlmaratonu ve Zlíně dopadnu,“ netuší Silvie Zvonková těsně před startem jednoho ze svých nejoblíbenějších závodů, jakou má aktuální formu. 

Její osobní půlmaratonský rekord je čas 1:29:21.

Lubomír Hotař