Mikulášský běh s Cyrilem pro Krtka proběhne v náhradním formátu

34. ročník Mikulášského běhu s Cyrilem pro Krtka proběhne letos v jiném duchu než v posledních třech letech. Spolek Běhy Zlín zcela respektuje doporučení vedení Zlínského kraje zrušit na nejbližších 14 dnů konání akce nad 100 účastníků.

Cílem spolku Běhy Zlín je podporovat kondiční sportování a zdravý přístup k životu. Proto jsme se rozhodli druhý největší běžecký závod ve Zlíně připravit v náhradní variantě. Chceme tímto krokem podpořit zdravotníky především ve Zlínském kraji. Považujeme za zbytečné riskovat při hromadné akci zdraví účastníků akce a navyšovat tak počet nemocných. Na druhou stranu podporujeme aktivní pohyb široké veřejnosti a o tom je především Mikulášský běh s Cyrilem pro Krtka.

Nabízíme všem přihlášeným běžcům, že si mohou napsat o vrácení startovného na email tym@behyzlin.cz. Druhou možností je nechat startovné spolku Běhy Zlín, zúčastnit se náhradní varianty akce, získat slíbený dárek v podobě běžeckého pásku na startovní číslo a startovní balíček. Spolek Běhy Zlín následně výtěžek ze startovného a finanční prostředky od partnerů daruje Nadačnímu fondu při dětské onkologii Krtek společně s hlavním podporovatelem Cyrilovými brambůrkami, slavičínskou společností Krajči plus.

Náhradní varianta závodu spočívá v tom, že v zázemí fotbalového hřiště ve Zlíně Loukách postavíme cílový oblouk k Mikulášském běhu, bannery a vlajky partnerů. Trasu Mikulášského běhu Jirka Prokop vyznačí fáborkami. Kdokoliv bude mít možnost si trasu volně proběhnout v čase od 9 do 12 hodin v sobotu 4. prosince.

Pokud necháte startovné spolku Běhy Zlín tak si v cílovém prostoru, na hřišti v Loukách, budete moci vyzvednout mezi 9. a 12. hodinou startovní balíček, pásek na startovní číslo a pamětní medaili. Registrovat se a přispět tak na Nadační fond při dětské onkologii Krtek můžete i nadále na webu Běhy Zlín až do čtvrtku 2.12.2021.

Mikulášský běh jako takový tedy nebude započítáván do letošního seriálu Běhy Zlín. 

Věříme, že máte pochopení pro naše rozhodnutí. Děkujeme za podporu spolku Běhy Zlín a Nadačního fondu dětské onkologie Krtek.

Přejeme vám pevné zdraví a uvidíme se na trati.

Běhy Zlín a Krajči plus

Fotogalerie - Ilustrační foto z Mikulášského běhu