Závody běžeckého seriálu Běhy Zlín 2022

Rok 2022 se neúprosně blíží a je načase, si do kalendářů zapsat závody běžeckého seriálu Běhy Zlín 2022. Kromě obvyklých závodů vás příští rok čeká i jedna "novinka", a to říjnový Provodovský běh. Podle aktuálního harmonogramu se bude do seriálu započítávat 15 závodů a přihlašovat se na ně můžete začít v průběhu ledna. Pokud nastane nějaká změna, což se může stát, budeme vás informovat.

Jak už je zvykem, tak seriál zahájí v únoru Běh Jižními svahy. Ten bude mít, po letošním úspěšném testu, upravenou trasu. Odpadne přeběh hlavní cesty a v klidu se poběží od přístřešku na Kocandě, k závoře a zpět. Do závodu se můžete přihlásit již nyní!

Přihlásit se na Běh Jižními svahy

V březnu se poběží Sri Chinmoy půlmaraton a charitativní Josefský běh na Štákových pasekách. Výtěžek z Josefského běhu bude opět věnován Dětskému centru Zlín, které sídlí v Čiperově vile na Burešově a poskytuje tomuto závodu velmi hezké zázemí.

Duben bude oslavou Zlínské lesní hodinovky. Proběhne 40. ročník tohoto jedinečného závodu, který se běhá po krásném lesním okruhu nad Lesní čtvrtí ve Zlíně. 

Následně se bude odpočívat a ladit forma na poslední květnový víkend.  29.5.2022 totiž proběhne Festivalový půlmaraton MONET+ Zlín. Ten sice není součástí seriálu Běhy Zlín, ale spousta z vás se ho účastní a Běhy Zlín jsou jedním z hlavních pořadatelů. Kdo se necítí na celý půlmaraton, může se centrem Zlína proběhnout na čtvrtmaratonské trati nebo si s parťáky zaběhnout štafetu 4 x 5 km a kousek ;). 

Červen začne příjemným Miomove Run ve Slavičíně. Zde si přijdou na své půlmaratonci, desítkáři i pětkaři. Následovat bude tradiční Běh Olympijského dne. Ten se běhá na atletickém ovále, takže je skvělou příležitostí, jak si zaběhnout rychlou, přesnou, 5-ti km trať.

Po letní prázdninové přestávce a běžeckém závodním absťáku se můžete těšit na výživnou, zářijovou, Slopenskou desítku, která vám prázdniny bohatě vynahradí. Následná Strojařská desítka, po mírně zvlněné asfaltové trati, pak bude procházka růžovým sadem. 

A pak přjde říjen. Počasí začne být nevyzpytatelné, a buď může být totální slota, nebo nádherný, slunečný, podzimní den. Ať už to bude jakkoliv, tak Kašavský kros má své kouzlo v jakémkoliv počasí, a když si pak dáte dortík v cukrárně U Šarmanů, stane se jedním z nezapomenutelných závodů. Koncem října se můžete těšit na sváteční Provodovský běh, který je v seriálu zařazen nově, což vás doufám potěší. 

V listopadu se poběží druhý Sri Chinmoy půlmaraton a po něm si v kalendáři poznačte Kovářskou pětku. Ta bude mít zázemí tradičně v Kovárně Viva a provede vás továrním areálem Svitu. 

Klid se závody nečekejte ani v prosinci. 3.12.2022 se hřiště v Loukách promění v místo velkého setkání Mikulášů, čertů, andělů a malých i velkých běžců. Ti všichni se zapojí do charitativního Mikulášského běhu s Cyrilem pro Krtka (Nadačního fond dětské onkologie Krtek v Brně). Výtěžek z tohoto běhu poputuje tomuto nadačnímu fondu již popáté, a i proto je tento běh druhou největší běžeckou událostí ve Zlínském kraji. Když můžeme pomáhat během, ve startovním balíčku dostaneme Cyrilovy brambůrky, vyfotíme se s čertem ... tak který běžec by této kombinaci odolal?

Následovat bude tradiční Štěpánský běh, který je ideální k vyběhání vánočního cukroví a povykládání o tom, co komu donesl "Běžíšek". Na úplný závěr roku se na Vršavě poběží Silvestrovský běh, kterým se krásně rozloučíme s uplynulým rokem a běžeckým seriálem Běhy Zlín pro rok 2022.

Chcete mít termíny všech závodů hezky pohromadě? Tak tady je máte: