Silvestrovský běh ve Zlíně odstartuje na Vršavě v 11 hodin. Prvenství obhajují Tomáš Navrátil a Tereza Svobodová

Triatlonový klub Titan Trilife Zlín v pátek 31. prosince v krajském městě uspořádá 10. ročník Silvestrovského běhu. Podnik je zařazený do celoročního seriálu Běhy Zlín.

"Deset kilometrů dlouhý hlavní závod i pětikilometrový závod se poběží po asfaltové cyklostezce směrem do Kostelce a zpět. Start je vedle tenisového areálu na zlínské Vršavě, v 11 hodin. Prezentace začíná v tenisové hale v 9.30 hodin. Vypsány jsou čtyři kategorie mužů a tři kategorie žen. Od 12.15 hodin může na zkrácených tratích poměřit své síly rovněž mládež a dětské kategorie. Vyhlášení výsledků se uskuteční bezprostředně po hlavním závodu," zve jeden z pořadatelů Daniel Tkáč na sportovní rozloučení se starým rokem ve Zlíně.

Registrace on-line

Startovné při online registraci je do 30. Prosince 150 Kč. Při platbě na místě v den závodu 250 Kč. Mládež do 18 let zaplatí do 30. prosince 50 Kč, v den závodu 100 Kč. V jeho ceně je mimo jiné teplý ionťák, čaj a polévka po závodu.

V loňském roce se zlínský Silvestrovský běh kvůli koronaviru neuskutečnil. Posledním mužským vítězem je Tomáš Navrátil z AK Kroměříž. Ten v roce 2019 vybojoval první příčku za čas 31:59. Navrátil vyhrál posledních pět ročníků tohoto závodu. Mezi ženami před dvěma lety dominovala reprezentantka pořádajícího klubu Titan Trilife Zlín Tereza Svobodová, jež se prezentovala časem 38:23.

Lubomír Hotař

Fotogalerie - Ilustrační foto ze Silvestrovského běhu