Noční běh v Rožnově pod Radhoštěm se poběží k Jurkovičově rozhledně a zpět. Závod startuje v místním Lesoparku

Seriál letošních Nočních běhů ve Zlínském kraji pokračuje v sobotu 21. května 4. ročníkem závodu v Rožnově pod Radhoštěm. Druhý podnik z letošní pětidílné série startuje v rožnovském Lesoparku ve 21 hodin. Cíl bude na stejném místě. Poběží se k Jurkovičově rozhledně a zpět.

"Hlavní závod měří necelých 6,2 kilometrů. Nově se podařilo, díky výborné spolupráci a ochotě Valašského muzea v přírodě, zajistit proběhnutí nejen rožnovským skanzenem, ale i Valašskou dědinou,“ prozradil Bob Komín ze Spolku Běhy Zlín, jeden z pořadatelů závodu.

Prezentace probíhá mezi 18. a 20.30 hodinou. 

"Atleti můžou poměřit síly ve 3 mužských a 3 ženských kategoriích. Zazávodit si můžou také junioři, juniorky a tandemy MIX složené z jednoho muže a jedné ženy bez rozdílu věku. Navíc ještě pořádáme rodinný charitativní běh pro Handicap Zlín. Ten odstartuje v 19 hodin. Jeho trať je dlouhá 700 metrů,“ zve Komín na Valašsko. 

Startovné je do 16. května 300 Kč. Na místě v den závodu 400 Kč. Tandemy zaplatí 600 Kč. 

"V jeho ceně je fišinérská medaile v cíli, občerstvení v cíli, měření času čipovou technologií, reklamní předměty od partnerů závodu, zdravotní a pořadatelská služba,“ informuje Bob Komín.   

Poslední ročník Nočního běhu v Rožnově pod Radhoštěm se konal v roce 2019.  Před třemi lety v závodu mužů vybojoval první příčku Václav Bitala. Reprezentant  AK Emila Zátopka se na Valašsku blýskl časem 22:26. Mezi ženami byla nejrychlejší Martina Novotná (AK Kroměříž, 26:48).

Lubomír Hotař

Fotogalerie - Ilustrační foto Noční běh Rožnov p/R.