Zlínský Běh pro Paměť národa startuje u fotbalového hřiště v Loukách

Spolek Běhy Zlín se znovu zapojil do organizace Běh pro Paměť národa. Ve Zlíně se tato akce letos uskuteční podruhé. V neděli 22. května bude v krajském městě připravená pětikilometrová trasa a rodinný kilometrový běh. Start i cíl závodu je u fotbalového hřiště v Loukách.

"Polovina trati povede po cyklostezce směrem do Malenovic, druhá polovina pak po lesní pěšině podél řeky Dřevnice nazpět do Louk,“ informuje Bob Komín, jeden z pořadatelů.  

Startovné v pětikilometrovém běhu je 300 Kč, v rodinném běhu 100 Kč. V něm je mimo jiné zahrnuté pro všechny účastníky také občerstvení v cíli. 

Běh pro Paměť národa se v květnu uskuteční na 18 místech po celé České republice. V loňském roce i přes komplikace s pandemii Covidu-19, se ho v Česku zúčastnilo celkem 2247 běžců, 85 škol a 44 firemních týmů. Na startovném se vybral víc než 1 milion korun.

"Každý účastník letošního běhu si může vybrat jeden konkrétní příběh, nebo skupinu lidí, kteří ve 20. století bojovali za svobodu a demokracii a pak "Běžet za …“ na svém startovním čísle. Výtěžek ze startovného poputuje na další natáčení příběhů pamětníků 20. století a také na rozšíření veřejné sbírky Paměť národa,“ prozradil ještě Komín.

PROGRAM BĚHU PRO PAMĚT NÁRODA VE ZLÍNĚ LOUKÁCH 2022 - neděle 22. května:

  • 12:30 – 14:00 Prezentace a registrace
  • 14:00 Start rodinného běhu (1 kilometr)
  • 14:30 Start 5 kilometrů dlouhého běhu
  • 15:15 Vyhlášení výsledků

Lubomír Hotař