Ve Slavičínském miomoveRun se poběží tři závody. Pořadatelé pro všechny vytrvalce připravili spoustu dárků

V sobotu 4. června se na Valašsku koná 6. ročník trailového běhu Slavičínský miomoveRun. Závod podporovaný městem Slavičín je zařazený do čtrnáctidílného seriálu Běhy Zlín 2022. Pořadatelé připravili tři závody. Všechny mají start i cíl v Zámeckém parku v prostoru před kuželnou ve Slavičíně. Navíc se v rámci miomoveRun letos na Valašsku premiérově poběží také doprovodný závod pro děti. Na jeho organizaci se podílí domácí tým Slawex Runners.

Start hlavního 20kilometrového běhu rozloženého do čtyř okruhů je v 9 hodin, o 5 minut později odstartuje 10kilometrový závod a v 9.10 hodin uslyší běžci startovní výstřel závodu na 5 kilometrů.

Online registrace předem do čtvrtku 2. června do 16 hodin je 300 Kč. Startovné na místě při registraci v den závodu je 400 Kč. Vypsány jsou kategorie od juniorů a juniorek a po veteránky a veterány.   

"Pro účastníky závodu jsme připravili dárky v hodnotě 30 000 Kč. Každý registrovaný běžec dostane účastnickou medaili a bude mít zajištění občerstvení během závodu i po něm. Vítěz půlmaratonu a nejlepší žena na stejné trati získají pobytový voucher v hodnotě 3000 Kč na zámku Wichterle ve Slavičíně. V zázemí závodu se bude prodávat grilované maso, klobásy, pivo od Jakuba Urbana a také veganská a zdravá jídla od Fér Café Veronica. Součástí programu bude i tombola mimo jiné i o lístky na červencový Karpaty Fest,“ prozradila Barbora Kepáková, hlavní organizátorka závodu.         

Moderátorem a o hudební doprovod se ve Slavičíně postará oblíbený Aleš Ptáček.

Hlavní pořadatelka také popsala trať závodu. 

"Po startu u slavičínské kuželny se nejprve poběží okruh zámeckým parkem a poté směrem k základní škole. Po prudkém seběhu z kopce čeká krosaře okruh okolo rybníka. Pak následuje úsek přes louku a les směrem k Hájenkám. V závěru se poběží znovu z kopce ke kuželně,“ uvedla Kepáková. 

Členitý pětikilometrový okruh má převýšením 134 metrů.    

V loňském 5. ročník trailového běhu ve Slavičíně se ve všech závodech představilo 170 vytrvalců. 

Hlavní dvacetikilometrový závod vyhrál v čase 1:37:22 Ondřej Minařík z Držkové (Valachbajk Team). V ženách vybojovala zlatou příčku zlínská vytrvalkyně Jana Žaludková (1:51:28). Desetikilometrový závod ovládl Filip Tomanec (SP Malenovice, 48:02), mezi ženami v něm byla nejrychlejší Veronika Doleželová (Zvonek Sport Valašské Klobouky, 56:44). Z první příčky na pětikilometrové trati se díky času rovných 24 minut radoval pozlovický veterán Miroslav Bětík (J.E.M.M. Team Bětíci). V ženách dominovala Jana Tlachová z Uherského Brodu. Té v cíli naměřili čas 29:39.

Lubomír Hotař

Fotogalerie - 5. ročník miomoveRUN Slavičín / Milan Mikšík