V Run Rally v Holešově bude připraveno 15 překážek. Závodníci je absolvují celkem čtyřikrát

Zajímavý amatérský překážkový závod 3. ročník Run Rally se koná v neděli 5. června v zámecké zahradě v Holešově. Jaká je jeho hlavní myšlenka? "Běží se v něm 4 stejná kola. Každé kolo je dlouhé 2 kilometry. V každém z nich musí závodník zdolat 15 překážek. V porovnání s loňským rokem ale bude trať mírně pozměněná. Na konci závodu se časy jednotlivých kol sečtou a závodník s nejrychlejším časem se stane vítězem,“ vysvětlil základní kritéria Jan Horák, ředitel závodu.

To však není všechno. "Pokud závodník překážku nepřekoná, čeká ho trest, kdy bude muset udělat tak zvané angličáky, to znamená klik s výskokem,“ informuje ještě Horák. 

Z překážek na odvážné sportovce na trati čeká například hod oštěpem, šplh na laně, nebo plazení se pod ostnatým drátem.

"Chystáme ale i nové překážky, které si necháme jako překvapení pro závodníky i diváky,“ láká Jan Horák do Holešova. 

Vypsána je kategorie pro muže a kategorie pro ženy. Závodu je možné se zúčastnit od 16 let. Startovné je 300 Kč. Nejlepší tři běžci v každé kategorii obdrží pohár. Kdo závod úspěšně dokončí, tak dostane pamětní medaili. 

Kapacita závodu je maximálně 200 běžců. Pořadatelé ale očekávají, že se v holešovském zámeckém parku sejde 70 – 100 závodníků. 

V loňském roce první příčku mezi muži vybojoval Martin Helebrand, druhý byl Josef Straka, na bronzové pozici skončil Milan Moravec. Mezi ženami se ze zisku zlaté pozice radovala Denisa Mrószková, stříbrná skončila Lucie Tillová, medaili za třetí místo si pověsila na krk Nikola Novosadová.

Nedělní závod Run Rally v Holešově pořádá STRG Holešovský region. Jedná se o skupinu nadšenců, kteří se už 7 let pohybují kolem překážkových závodů. Na jeho pořádání se podílí také Spolek Běhy Zlín. 

ČASOVÝ PROGRAM RUN RALLY V HOLEŠOVĚ v neděli 5. června 2022:

  • 9:00 – 11:00 registrace do závodu
  • 9:00 – 11:00 trénink překážek a na trati
  • 11:00 start prvního běžce do RZ1
  • 12:00 start prvního běžce do RZ2
  • 13:00 start prvního běžce do RZ3
  • 14:00 start prvního běžce do RZ4
  • 15:00 vyhlášení výsledků

Lubomír Hotař

Fotogalerie - Ilustrační foto z Run Rally Holešov