Noční běh v Holešově odstartuje v zámecké zahradě ve 20 hodin

Seriál letošních Nočních běhů Franz Josef Kaiser pokračuje v sobotu 3. září 6. ročníkem Nočního běhu v Holešově. Start 10 kilometrů dlouhého závodu je v holešovské zámecké zahradě u atletického stadionu ve 20 hodin. Na stejném místě je také cíl. Prezentace probíhá od 17 do 19 hodin.

"Poběží se na okruhu směrem na Holešovské rybníky, Želkov, Kopaniny, Dobrotice s cílem opět u atletického stadionu,“ letmo představil trať jeden z pořadatelů Bob Komín.

Propozice a registrace

Krosaři mají možnost poměřit síly ve 4 mužských a 4 ženských kategoriích. Zazávodit si můžou i tandemy mix složené z jednoho muže a jedné ženy bez rozdílu věku. V povinné výbavě nařízené pořadatelem závodu jsou však vzhledem k večernímu času čelovky.

Startovné zaplacené do 28. srpna je 300 Kč, pro tandemy 600 Kč. Na místě v den závodu 400 Kč, pro tandemy 800 Kč.

"Všichni běžci, kteří se zúčastní závodu, dostanou finišerskou medaili v cíli a občerstvení v cíli. Těšit se můžou i na reklamní předměty od partnerů. V ceně startovného je také jejich měření času čipovou technologií, zdravotní a pořadatelská služba,“ prozradil ještě Komín. 

Už od 19 hodin bude v Holešově na programu rodinný Charitativní běh pro Handicap Zlín. Ten měří 500 metrů. Startovné do něho je 200 Kč.

V loňském roce se Noční běh v Holešově nekonal. Poslední ročník se běžel v roce 2020. Mezi muži prvenství před dvěma lety slavil Ondřej Velička z Bystřice pod Hostýnem, který závod vyhrál díky času 36:52. V závodu žen zvítězila Martina Novotná z Brusného (ONěmec Team, 42:40).

Lubomír Hotař

Fotogalerie - Ilustrační foto Noční běh Holešov