Ve Zlíně se poběží 39. ročník Strojařské desítky

Devětatřicátý ročník Strojařské desítky se koná v sobotu 17. září ve Zlíně. Start desetikilometrového silničního závodu, který má převýšení 153 metrů je v ulici K Majáku u točny MHD č. 31 (poblíž Správy a údržby silnic), v 10 hodin.

"Obrátková trať povede po zvlněné lesní asfaltové silnici od Majáku přes rozcestí U Boudy směrem na Salaš. Obrátka bude na konci cyklostezky u závory. Cíl bude opět na Majáku,“ informuje jeden z pořadatelů Jiří Prokop. 

Přihlásit se je možné online a to do čtvrtku 15. září do 23.59 hodin. V tomto případě je startovné 150 Kč. Na místě v den závodu je startovné 250 Kč Sobotní prezentace bude probíhat poblíž místa startu na Březnické ulici v areálu stavební firmy ERGO VH mezi 8.30 a 9.40 hodinou.     

"Také letos jsme připravili závod na 5 kilometrů. V hlavním desetikilometrovém jsme vypsali 4 kategorie mužů, 3 kategorie žen, dále pak kategorie pro juniory a juniorky. V pětikilometrovém 2 kategorie mužů, 2 kategorie žen a kategorie pro juniory a juniorky Na zkrácených tratích si zazávodí také děti,“ prozradil ještě Prokop.  

V loňském roce ve zlínské Strojařské desítce zvítězil dvaadvacetiletý Filip Vabroušek z Malenovic (Sykora running), který první příčku vybojoval za čas 34:53. Závod žen vyhrála Silvie Zvonková (Zvonek Sport Valašské Klobouky). Vytrvalkyně z Valašska ho ovládla časem 42:51.

Lubomír Hotař

Fotogalerie - 38. Strojařská desítka