V sobotu se ve Zlíně koná Mikulášský běh. Start závodu je u fotbalového hřiště v Loukách

V sobotu 3. prosince se ve Zlíně koná už 35. ročník Mikulášského běhu. Start hlavního desetikilometrového závodu, rozděleného do dvou rovinatých okruhů, který se poběží na trati v okolí Louk, je na tamním fotbalovém hřišti, ve 12 hodin. Na stejném místě je i cíl. Pro zájemce je připravený také závod na 5 kilometrů. V Loukách se uskuteční i dětské běhy.

Prezentace probíhá od 9.30 a 11.30 hodin. Startovné při online registraci je do pátku 2. prosince do 16 hodin 400 Kč, na místě v den závodu v sobotu 3. prosince 500 Kč. 

Pořadatelé vypsali kategorie pro muže, ženy, veterány, veteránky, juniory, juniorky, dorostence a dorostenky. Populárního prosincového závodu se může zúčastnit i mládež a poměřit síly s kvalitními atlety můžou rovněž vyznavači amatérského běhu. 

Výtěžek ze startovného letošního zlínského Mikulášského běhu bude věnovaný Nadačnímu fondu dětské onkologie Krtek.

Registrace a propozice

"Závod odstartuje na travnatém plácku vedle fotbalového hřiště. Trasa pak vede po široké travnaté cestě podél řeky Dřevnice směrem do Prštného. Tady běžci přeběhnou řeku přes betonovou lávku a vrátí se po cyklostezce zpět do Louk. Zde se poběží po silnici U Dřevnice dál po cyklostezce směrem do Malenovic. U ulice Horní Mlýn se přes železo-dřevěný most přebíhá na druhý břeh Dřevnice a trasa pak vede opět po polní pěšině zpět do prostoru startu. Těsně před cílem pětikilometrového závodu se opět znovu přebíhá silnice U Dřevnice," láká do Louk k aktivnímu sportování všechny zájemce jeden z organizátorů zlínského Mikulášského běhu Jiří Prokop.

Ten s ostatními pořadateli nachystal také zajímavý doprovodný program. 

"Připravili jsme mikulášskou nadílku, dětské běhy, dětské překážkové běhy, polní kuchyni s gulášem a plackami, bohatou tombolu, pamětní medaile, vánoční svařák, palačinky a další občerstvení," prozradil ještě Prokop. Doprovodný program začíná v 10 hodin. 

V loňském roce se kvůli koronavirovým opatřením Mikulášský běh ve Zlíně konal v jiném duchu a v náhradní variantě. Atletičtí nadšenci měli možnost individuálně se proběhnout po tradiční pětikilometrové, nebo desetikilometrové trase.

Lubomír Hotař

Fotogalerie - Ilustrační foto 35. Mikulášský běh