Prvenství ve Štěpánském běhu ve Zlíně obhajují Filip Václavík a Helena Kotopulu

Ve Zlíně se v pondělí 26. prosince koná 32. ročník Štěpánského běhu. Start hlavního desetikilometrového závodu, rozloženého do tří okruhů, je za novým kruhovým objezdem v Přílukách, v 10 hodin. Kromě toho pořadatelé ještě připravili 3,3 kilometru dlouhý závod a od 11.15 hodin budou mít možnost si na zkrácených tratích zazávodit také děti.

Zázemí závodu, občerstvení pro běžce i vyhlášení výsledků bude na fotbalovém hřišti FK Příluky.

Vypsány jsou kategorie pro muže, ženy, juniory, juniorky, veterány i veteránky. Děti si zazávodí ve třech kategoriích: do 6 let, do 10 let a do 15 let.

Startovné pro dospělé běžce při online registraci do pátku 23. Prosince je 150 Kč. Na místě v den závodu pak 250 Kč. Děti mají startovné zdarma.

Prezentace bude probíhat mezi 8.30 a 9.40 hodinou.

Všichni účastníci dostanou teplý ionťák, čaj a po závodu ještě polévku.

On-line registrace

Obhájcem prvenství v  loňském tradičním vánočním běhu v Přílukách je mezi muži triatlonista Titan Trilife Zlín Filip Václavík. Ten desetikilometrovou trať zvládl v čase 33:16. Mezi ženami doběhla na první příčce rovněž reprezentantka zlínského Titan Trilife klubu Ironmanka Helena Kotopulu, která se blýskla časem 39:36.

V 3,3kilometrovém závodu v loňském roce zvítězili Mikis Kotopulos (Titan Trilife Zlín, 11:45) a Monika Železníková z Babic, jež zaběhla čas 13:13.

Loňský zlínský Štěpánský běh doprovázelo chladné počasí. Teplota se pohybovala kolem -5 stupňů.

,,O letošní Štěpánský běh je velký zájem. Proto očekávám, že se na start obou závodů postaví minimálně 200 vytrvalců. Ti nejlepší z nich by se měli postarat o kvalitní časy. U nás si však může zazávodit kdokoliv. Pro medailisty v každé kategorii máme při vyhlašování výsledků připravené finanční odměny,“ láká do Příluk ředitel závodu Jiří Prokop ze spolku Běhy Zlín.

Vyhlášení výsledků proběhne hned po skončení obou Štěpánských běhů.

Loni si v hlavním desetikilometrovém Štěpánském běhu v krajském městě zazávodilo 110 mužů a 31 žen. V závodu dlouhém 3,3 kilometru se v roce 2021 postavilo na start dalších 23 běžců a 15 běžkyň.

Zlínský Štěpánský běh je předposledním závodem z letošního běžeckého seriálu Běhy Zlín. Seriál zakončí Silvestrovský běh ve Zlíně na Vršavě, který v sobotu 31. prosince spolupořádá triatlonový klub Titan Trilife Zlín.

Slavnostní vyhlášení běžeckého seriálu Běhy Zlín 2022 bude v pátek 20. ledna 2023.

Lubomír Hotař

Fotogalerie - 32. Štěpánský běh / Milan Mikšík