V sobotu se ve Zlíně koná Běh Jižními Svahy. Start závodu je v Paseckém žlebu

Spolek Běhy Zlín v sobotu 11. února pořádá 31. ročník Běhu Jižními svahy. Tradiční únorový běžecký závod ve Zlíně se poběží po asfaltové silnici a cyklostezce mezi Paseckým žlebem a Kocandou.

"Vypsány jsou 4 mužské kategorie a 3 ženské kategorie. Poměřit síly můžou i junioři a juniorky," upozorňuje ředitel závodu Jiří Prokop.  

Vytrvalci mají možnost vybrat si ze dvou tratí – 9 kilometrů a 4 kilometry.

"Zazávodit si můžou všichni zájemci bez rozdílu věku i výkonnosti," láká do Zlína Prokop.

Registrace a propozice

Start obou závodů je v Paseckém žlebu (konečná autobusová zastávka MHD č. 33 – Paseky), v 10 hodin. Cíl bude pod přístřeškem Kocanda. 

"Prezence a registrace bude probíhat v den závodu v tělocvičně 17. Základné školy na Jižních svazích v ulici Křiby mezi 8.45 a 9.45 hodinou. V zázemí tělocvičny bude možnost se převléknout a uschovat si věci," prozradil další z pořadatelů Bob Komín. 

Startovné při online registraci a platbě do pátku 10. února je 150 Kč. Při registraci a platbě na místě v den závodu v sobotu 11. února 250 Kč. Mládež do 18 let při online registraci zaplatí 50 Kč, na místě pak 100 Kč. 

Součástí letošního Běhu Jižními Svahy budou i dětské závody, které se podle kategorií poběží na zkrácených tratích přímo u tělocvičny 17. Základní školy na Jižních Svazích od 11 hodin. 

Spolek Běhy Zlín v cíli připravil v rámci oslav 40 let běhání pro veřejnost ve Zlíně chutné občerstvení – palačinku od restaurace Maxima. Bude to připomenutí, že se v minulosti běh Jižními Svahy jmenoval Palačinkový běh.    

Vyhlášení výsledků je na programu v 11.30 hodin. 

V loňském roce zlínský Běh Jižními Svahy vyhrál reprezentant týmu Salomon Jiří Petr z Kovalovic u Brna, který 9 kilometrů dlouhý závod ovládl v čase 30:13. Pro první příčku mezi ženami si doběhla Barbora Macurová z Frýdlantu nad Ostravicí (2B Winner, 36:33). Ve 4 kilometrovém závodu zvítězil Jan Maděrič. Atlet z Uherského Hradiště v něm dosáhl času 15:35. Prvenství mezi ženami na stejné trati vybojovala Barbora Žaludková (AK Zlín, 18:26).

Lubomír Hotař

Fotogalerie - 30. Běh jižními Svahy ve Zlíně / Milan Mikšík