Franz Josef Kaiser Noční běh v Holešově odstartuje 20. května ve 21 hodin

Seriál letošních Franz Josef Kaiser Nočních běhů pokračuje v sobotu 20. května 7. ročníkem Nočního běhu v Holešově. Součástí programu bude opět i rodinný Charitativní běh pro Handicap Zlín.

Díky spolupráci s klubem Atletika Holešov bude zázemí 10-ti kilometrového závodu na atletickém stadionu. ,,Start hlavního závodu je ve 21:00 na atletické dráze a následně se poběží směrem na Holešovské rybníky, Želkov, Kopaniny, Dobrotice s cílem opět na atletické dráze,“ letmo představil trať jeden z pořadatelů Bob Komín.

Krosaři mají možnost poměřit síly ve 4 mužských a 4 ženských kategoriích. Zazávodit si mohou i tandemy mix, složené z jednoho muže a jedné ženy bez rozdílu věku. V povinné výbavě nařízené pořadatelem závodu jsou vzhledem k večernímu času čelovky.

Startovné zaplacené do čtvrtku 18. května je 350 Kč, pro tandemy 700 Kč. Na místě v den závodu 400 Kč, pro tandemy 800 Kč.

Online registrace je možná do čtvrtka 18. 5. 2023 zde 

Registrace

,,Všichni běžci, kteří se zúčastní závodu, dostanou v cíli originální finišerskou medaili a občerstvení. Těšit se mohou i na ceny od partnerů. V ceně startovného je také měření času čipovou technologií, zdravotní a pořadatelská služba,“ prozradil ještě Komín.

Součástí Franz Josef Kaiser Nočního běhu v Holešově bude také doprovodný program pro děti a dospělé. Děti se mohou těšit na skákací hrad, zábavný hlídací koutek nebo si budou moci vyzkoušet překážkovou dráhu. V 19:30 odstartuje rodinný Charitativní běh pro Handicap Zlín, který měří 1 km a a lze ho absolvovat i s kočárkem. Startovné je symbolické, 50 korun.

V loňském roce se Noční běh v Holešově vyhrál Jakub Janda (Rohálov bike team). Vytrvalec z Prusinovic v něm dosáhl času 38:12. V závodu žen zvítězila Kateřina Ryšánková z Babic u Uherského Hradiště (Klimatex Running team, 44:38).

PROGRAM FRANZ JOSEF KAISER NOČNÍHO BĚHU V HOLEŠOVĚ:

18:30 – 19:15 Registrace do rodinného charitativního běhu

18:30 – 20:30 Prezence a registrace do hlavního závodu

19:30 Start rodinného charitativního běhu

21:00 Start hlavního 10 kilometrového závodu

22:45 Vyhlášení vítězů

Fotogalerie - Noční běh Holešov 2022 / Polida