Dvanáctihodinový noční běh na Rusavě odstartuje ve Ski areálu ve 20 hodin

Seriál Nočních běhů 2020 letos začíná až v sobotu 18. července 5. ročníkem Nočního běhu na Rusavě. Start dvanáctihodinového závodu je v místním Ski areálu ve 20 hodin. Konec závodu je v neděli v 8 hodin.

"Poběží se na necelém pětikilometrovém okruhu. Zvítězí ten, kdo za 12 hodin uběhne největší vzdálenost," vysvětluje kritéria ředitel závodu Vladan Daněk.

Jeho organizační tým vypsal 4 mužské kategorie, 4 ženské kategorie, zazávodit si můžou i dvoučlenné štafety, tři až čtyřčlenné štafety a pěti až šestičlenné štafety. Všechny bez rozdílu věku a pohlaví.

Startovné pro jednotlivce je 399 Kč, pro dvoučlennou štafetu 600 Kč, pro tří až čtyřčlennou štafetu 1200 Kč, pro pěti až šestičlennou štafetu 1800 Kč. V jeho ceně je pro prvních 100 přihlášených běžců tričko s logem, dále pak finišerská medaile v cíli, očerstvení v cíli, jídlo ve formě bufetu v cíli, měření času čipovou technologií, reklamní předměty od partnerů a zdravotní a pořadatelská služba.

Sobotní prezentace probíhá mezi 17. a 20.30 hodinou.

Pořadatelé v Hostýnských vrších připravili také rodinný charitativní běh. Ten startuje v 19 hodin a měří 1 kilometr. Jeho startovné je 200 Kč.

"Také účastníci charitativního běhu obdrží finišerskou medaili a občerstvení v cíli," upozorňuje Daněk.

Loňský dvanáctihodinový závod na Rusavě vyhrál Miroslav Šrámek z TJ Drslavice, který na okruhu dlouhém 4,5 kilometru absolvoval 21 kol, při kterých uběhl 92,4 kilometru a zdolal 4830 výškových metrů. V ženách zvítězila Zdeňka Procházková z Hulína, jež v okolí rusavského Ski areálu uběhla 15 kol.

Lubomír Hotař