Ve Slavičíně se koná krosový závod miomoveRun, běžci si na trati užijí krásné výhledy na okolní přírodu

V sobotu 10. června se na Valašsku koná 7. ročník trailového běhu Slavičínský miomoveRun. Závod podporovaný městem Slavičín je zařazený do čtrnáctidílného seriálu Běhy Zlín 2023. 

Pořadatelé připravili tři závody. Všechny mají start i cíl v Zámeckém parku v prostoru před kuželnou ve Slavičíně. 

Navíc se v rámci miomoveRun letos na Valašsku poběží také doprovodný závod pro děti. Na jeho organizaci se podílí domácí tým Slawex Runners. Kromě dětského závodu bude po dobu akce k dispozici dětská Sparťanská dráha s odborným dohledem trenérů z STG Brumov-Bylnice.   

Start hlavního 20kilometrového běhu, rozloženého do čtyř okruhů, je v 9 hodin, o 5 minut později odstartuje 10kilometrový závod a v 9.10 hodin uslyší běžci startovní výstřel závodu na 5 kilometrů.

Online registrace předem do čtvrtku 8. června je 350 Kč. Startovné na místě při registraci v den závodu je 450 Kč. 

V ceně startovného je dárek originální účastnická kovová medaile, občerstvení, voda, Cola, vitamíny, ovoce, cukrovinky. Dále profesionální časomíra od spolku Běhy Zlín, hudba, moderátor, profesionální video. O profesionální fotografie se postará Milan Mikšík. 

Online registrovaní běžci dostanou navíc i originální běžeckou čelenku české výroby z limitované edice pro miomoveRun ve spolupráci s Outdoor a Sport Floreš.

Přihlásit se

Vypsány jsou kategorie pro juniory, juniorky, muže, ženy, veterány i veteránky.   

"Pro účastníky jsme připravili dárky v hodnotě 30 000 Kč.   

V zázemí závodu se bude prodávat grilované maso, klobásy, pivo od Jakuba Urbana a také veganská a zdravá jídla od Fér Café Veronica. Součástí programu bude tombola se spoustou hodnotných cen. V ní se bude pro online registrované běžce mimo jiné losovat o vouchery v hodnotě 3000 Kč na zámku Wichterle ve Slavičíně. V tombole se bude losovat i o lístky na červencový Karpaty Fest,“ prozradila hlavní organizátorka závodu Barbora Kepáková.         

Moderátorem a o hudební doprovod se ve Slavičíně postará známý a oblíbený DJ Aleš Ptáček.

Hlavní pořadatelka také popsala trať závodu. 

"Po startu u slavičínské kuželny se nejprve poběží okruh zámeckým parkem a poté směrem k základní škole. Po prudkém seběhu z kopce čeká krosaře okruh okolo rybníka. Pak následuje úsek přes louku a les směrem k Hájenkám. V závěru se poběží znovu z kopce ke kuželně,“ informuje Kepáková. 

"Běžce tak čeká krásný trailový závod přírodou Bílých Karpat. Na trati bude spousta výběhů i seběhů přes pole, louky, lesy i po asfaltové silnici. Krosaři si tak na okruhu mimo frekventované trasy užijí krásné výhledy na přírodu ve Slavičíně a v okolí Slavičína,“ dodala ještě Barbora Kepáková.  

Členitý pětikilometrový okruh má převýšením 134 metrů.    

V loňském 6. ročník slavičínského miomoveRun ve všech závodech doběhlo do cíle 153 vytrvalců. 

Hlavní dvacetikilometrový závod vyhrál v čase 1:32:00 Andrej Višněvský (Sri Chinmoy Marathon Team Zlín). V ženách vybojovala první příčku Silvie Zvonková (Zvonek Sport Valašské Klobouky, 1:52:24). 

Desetikilometrový závod ovládl Přemysl Žaludek (Cyklogat, 47:07), mezi ženami byla na této trati nejrychlejší díky času 55:37 Jana Žaludková ze Zlína. 

V pětikilometrovém závodu zvítězil Radek Milička z domácího týmu Slawex Runners (24:04), mezi ženami na stejné trati dominovala Barbora Žaludková (AK Zlín, 25:32). 

Lubomír Hotař

Fotogalerie - 6. Slavičínský miomoveRUN / Zbyněk Raška