Běh Olympijského dne: Závodit se bude v Otrokovicích, Valašských Kloboukách, Holešově, Rožnově pod Radhoštěm a Vsetíně

Na tartanové dráze atletického Stadionu TJ Jiskra Otrokovice se ve středu 21. června uskuteční 37. ročník T-Mobile Běhu olympijského dne. Do Otrokovic byl letošní Běh olympijského dne přesunut ze Zlína, kde v současném období probíhá rekonstrukce na tamním atletickém Stadionu Mládeže.

Start hlavního 5 kilometrů dlouhého závodu je v 18 hodin. V případě zájmu velkého počtu běžců se poběží dva rozběhy.

Pořadatelé podniku, kterého se letos na různých místech České republiky zúčastní zhruba 70 000 běžců, vypsali v Otrokovicích 4 mužské a 3 ženské kategorie. 

Všichni běžci svojí účastí podpoří také Českou olympijskou nadaci, které z každého startovného poputuje 20 Kč. 

"Zlínský olympijský běh se letos po dlouhé době poběží opět v Otrokovicích.  Dříve se běhával na Stadionu Mládeže ve Zlíně. Z důvodů prašnosti škvárového hřiště byl ale na 10 let přemístěn na tartanovou dráhu u základní školy Mánesova v Otrokovicích. V roce 2011, kdy se konal 26. ročník tohoto závodu, tenkrát pořádaný SOBZ Zlín, se opět vrátil na Stadion Mládeže ve Zlíně na úplně novou 400 metrů dlouhou tartanovou dráhu,“ prozradil něco z historie zlínského Běhu olympijského dne Bob Komín.    

V loňském roce v Běhu olympijského dne ve Zlíně zvítězil Filip Václavík (Titan Trilife Zlín, 15:46). Závod žen vyhrála Adéla Stavinohová (AK Zlín, 18:59).   

Ve Zlínském kraji se ve středu 21. června T-Mobile Olympijský běh koná ještě v zámeckém parku v Holešově, Městském parku u hudebního altánu v Rožnově pod Radhoštěm, v okolí Dolního náměstí ve Vsetíně a v okolí fotbalového hřiště ve Valašských Kloboukách. Ve všech těchto městech se rovněž startuje živě prostřednictvím Českého rozhlasu v 18 hodin. 

Lubomír Hotař

Fotogalerie - 36. Běh olympijského dne / Milan Mikšík