Ve Zlíně se uskuteční 40. ročník Strojařské desítky, start závodu je v ulici K Majáku

Jubilejní 40. ročník Strojařské desítky se koná v sobotu 16. září ve Zlíně. Start desetikilometrového silničního závodu, který má převýšení 153 metrů je v ulici K Majáku u točny MHD č. 31 (poblíž Správy a údržby silnic), v 10 hodin. V 10 hodin odstartuje také 5 kilometrů dlouhý závod.

"Hlavní závod se poběží na certifikované trati po zvlněné lesní asfaltové silnici od Majáku přes rozcestí U Boudy směrem na Salaš. Obrátka bude na konci cyklostezky u závory. Cíl bude opět na Majáku. Obrátka v pětikilometrovém závodu bude na rozcestí u Boudy,“ informuje jeden z pořadatelů Jiří Prokop. 

Přihlásit se je možné online a to do čtvrtku 14. září do 23.59 hodin. V tomto případě je startovné 150 Kč. Na místě v den závodu je startovné 250 Kč. Sobotní prezence bude probíhat poblíž místa startu na Březnické ulici v areálu stavební firmy ERGO VH mezi 8.30 a 9.40 hodinou. 

On-line registrace

Parkování je možné v areálu Správy silnic. Odtud je to jenom 100 metrů k prezenci.    

"V hlavním desetikilometrovém závodu jsme vyhlásili 4 kategorie mužů, 3 kategorie žen, dále pak kategorie pro juniory a juniorky. Na pětikilometrové trati se bude závodit ve 2 kategoriích mužů, 2 kategoriích žen a v kategorii juniorů a juniorek. Na zkrácených tratích si můžou zazávodit také děti,“ prozradil ještě Prokop.  

V loňském roce ve zlínské Strojařské desítce zvítězil Filip Vabroušek z Malenovic (Sykora running), který na prvním místě doběhl v čase 34:04. Závod žen ovládla Silvie Zvonková (Zvonek Sport Valašské Klobouky, 43:21).

Lubomír Hotař

Fotogalerie - 39. Strojařská desítka / Milan Mikšík