Běžecký závod Valmez Run ve Valašském Meziříčí vyhrál Pavel Cimbálník

Pavel Cimbálník (AC Sportguides Rožnov pod Radhoštěm) ovládl premiérový ročník městského silničního běžeckého závodu Valmez Run.

Cimbálník ve Valašském Meziříčí na osmikilometrové trati zaběhl čas 27:55. Stříbrnou pozici obsadil se ztrátou 56 sekund Petr Kučera z Grymova, třetí skončil Martin Holiš (Zubří, 29:06), čtvrtý do cíle doběhl Jan Adámek (Asics FrontRunner CZ, 30:36), pátý byl Robert Szotkowski (Run 99, 32:03). 

"Původně jsem se chtěl zúčastnit závodu mezi Kopřivnicí a Rožnovem pod Radhoštěm Běhu rodným krajem Emila Zátopka. Na poslední chvíli jsem se ale rozhodl pro domácí závod ve Valašském Meziříčí, který se konal v pro mě velmi známém prostředí,“ vysvětluje účast ve Valmez Run Pavel Cimbálník. 

Toho valašskomeziříčský závod zastihl v lepším rozpoložení, než na začátku září Běh okolo Soliska v Zubří.

"Bylo poznat, že v trénincích jsem ubral na intenzitě a přidal jsem objemy. V týdnu před závodem ve Valašském Meziříčí jsem naběhal 120 kilometrů,“ prozradil Cimbálník.

Vývoj měl pod kontrolou.

"Zhruba po 500 metrech se vpředu vytvořila čtyřčlenná skupina. V ní jsem byl společně s Petrem Kučerou, Martinem Holišem a Janem Adámkem. Po 2 kilometrech z ní odpadl Adámek, na 3. kilometru odpadl Holiš. Na čele jsem tak zůstal už jenom s Petrem Kučerou. Na první příčku jsem pak zaútočil v polovině závodu na konci 4. kilometru na náměstí ve Valašském Meziříčí, kdy se mi v mírném kopci podařilo od Kučery odpoutat. Náskok na vítězné pozici jsem potom díky svižnému tempu navyšoval až do cíle,“ upozornil na klíčové momenty vytrvalec ze Zašově Cimbálník. 

Ve Valašském Meziříčí se mu líbilo.

"Byl to povedený výborně organizovaný závod se skvělou diváckou kulisou,“ chválí a děkuje pořadatelům Pavel Cimbálník. 

Ženy si zazávodily na 4kilometrové trati. Prvenství vybojovala v čase rovných 17 minut Šárka Půstová (Brno Triatlon Team), druhá byla s dvaačtyřicetisekundovou ztrátou Anna Balážová (Baláž Extreme Team Frenštát pod Radhoštěm), bronz brala Helena Kovaříčková z Poličné (Robe top team, 17:48).   

Hlavní osmikilometrový závod mužů byl rozložený do dvou okruhů. Ženy závod běžely na jednou čtyřkilometrovém okruhu.

Start i cíl byl na náměstí ve Valašském Meziříčí. 

Vypsáno bylo celkem 14 kategorií od benjamínků až po veterány a veteránky. Na Valašsku si mohli zazávodit také hobby běžci.

Lubomír Hotař

Fotogalerie - VALMEZ RUN 2023