Ve středu se v Malenovicích koná noční běh, připraven je také doprovodný program pro děti

Seriál letošních Franz Josef Kaiser Nočních běhů ve Zlínském kraji zakončí ve středu 27. září 2. ročník Nočního běhu ve Zlíně – Malenovicích.

Start hlavního 6,2 kilometru dlouhého závodu je u malenovického hradu, v 19 hodin. Na stejném místě je také cíl. Prezence probíhá od 16 do 18.30 hodin.

"Noční závod se poběží na šestikilometrovém okruhu okolo hradu v Malenovicích. První část trasy povede po nenáročných cestách v blízkém lese. Druhá část pak po pevné asfaltové cyklostezce,“ láká na atraktivní závod v předvečer státního svátku jeden z pořadatelů Bob Komín.  

Účastníci mají možnost poměřit síly ve 4 mužských a 4 ženských kategoriích. Zazávodit si můžou i tandemy mix složené z jednoho muže a jedné ženy bez rozdílu věku. 

"V povinné výbavě účastníků závodu je vzhledem k večernímu času čelovka,“ upozorňuje Komín.

Startovné zaplacené na místě v den závodu ve středu 27. září je 400 Kč, pro tandemy 800 Kč.

Online registrace

"Všichni běžci, kteří se závodu zúčastní, dostanou mimo jiné finišerskou medaili, reklamní předměty od partnerů závodu a v cíli občerstvení,“ prozradil ještě Bob Komín. 

Už od 18 hodin bude v Malenovicích na programu rodinný Charitativní běh pro Handicap Zlín. Ten měří 800 metrů. Startovné do něho je 50 Kč, které získá právě sdružení Handicap Zlín. Registrace do Charitativního běhu je možná pouze na místě v den závodu v Malenovicích.

Po celý večer bude v Malenovicích připraven doprovodný program pro děti. Občerstvení se bude podávat z polní kuchyně Von Macenau z.s. 

Premiérový ročník Nočního běhu v Malenovicích v loňském roce vyhrál Václav Waloszek z Havířova, který na první příčce doběhl v čase 21:46. Závod žen ovládla Kateřina Mikulíková, vytrvalkyně z Buchlovic dosáhla času 28:58.

PROGRAM 2. ROČNÍKU NOČNÍHO BĚHU V MALENOVICÍCH Středa 27. září:

  • 16:30 – 17:45 Registrace do rodinného Charitativního běhu
  • 16:30 – 18:30 Prezence a registrace do hlavního závodu
  • 18:00 Start rodinného Charitativního běhu
  • 19:00 Start hlavního závodu
  • 20:00 Vyhlášení výsledků

Lubomír Hotař

Fotogalerie - Noční běh Zlín 2022 / Milan Mikšík