Závody běžeckého seriálu Běhy Zlín 2024

Rok 2024 je tady a tak je načase, si do kalendářů zapsat závody běžeckého seriálu Běhy Zlín 2024 :).

Jak už je zvykem, tak seriál zahájí 10. února Běh Jižními svahy. Ten bude startovat opět v Paseckém žlebu a můžete si vybrat 9 nebo 4 km trasu.

V březnu se poběží charitativní Josefský běh na Štákových pasekách. Výtěžek z Josefského běhu bude už tradičně věnován Dětskému centru Zlín, které poskytuje tomuto závodu krásné zázemí v Čiperově vile a její zahradě.

Duben se ponese ve znamení kroužení, a to na lesním okruhu Zlínské lesní hodinovky. V květnu nás nově čeká miomoveRUN ve Slavičíně. Změna termínu snad přinese lepší počasí pro běžecké výkony, tak doufáme, že to oceníte :). 

Následně se bude odpočívat a ladit forma na první červnový víkend. 2. 6. 2024 totiž proběhne zlínský běžecký svátek, Festivalový půlmaraton MONET+ Zlín. Ten sice není součástí seriálu Běhy Zlín, ale spousta z vás se ho účastní a Běhy Zlín jsou jedním z hlavních pořadatelů. Na výběr budete mít letos půlmaraton, čtvrtmaraton, čtyřčlenou štafetu a štafetu dvojic, která je novinkou v tomto závodě. Více informací k Festivalovém půlmaratonu se dozvíte na jeho stránkách: https://www.zlinskypulmaraton.cz.

Červen pak bude pokračovat tradičním Během Olympijského dne. Ten se opět poběží na atletickém ovále, takže je skvělou příležitostí, jak si zaběhnout rychlou, přesnou, 5-ti km trať.

Ani v létě nebudeme zahálet, protože nás v červenci čeká Běh letním ránem, který je v seriálu zařazen druhým rokem a láká na krásné trasy a výhledy v okolí Popova. 

Na konci prázdnin se můžete těšit na tradičně výživnou, Slopenskou desítku, která prověří, jestli jste se o prázdninách flákali nebo makali ;). Následná zářijová Strojařská desítka, po mírně zvlněné asfaltové trati, bude oproti ní pohodové proběhnutí. 

A pak přjde říjen. Počasí začne být nevyzpytatelné, a buď může být totální slota, nebo nádherný, slunečný, podzimní den. Ať už to bude jakkoliv, tak Kašavský kros má své kouzlo v jakémkoliv počasí, a když si pak dáte dortík v cukrárně U Šarmanů, stane se jedním z nezapomenutelných závodů. Koncem října se můžete těšit na sváteční Provodovský běh

V listopadu se poběží Kovářská pětka se zázemím v Kovárně Viva a okruhem v továrním areálu Svitu. 

Na konci, 30. 11., nás pak čeká hřiště v Loukách, které se promění v místo velkého setkání Mikulášů, čertů, andělů a malých i velkých běžců. Ti všichni se zapojí do charitativního Mikulášského běhu s Cyrilem pro Krtka (Nadačního fond dětské onkologie Krtek v Brně). Výtěžek z tohoto běhu poputuje tomuto nadačnímu fondu a i proto je tento běh druhou největší běžeckou událostí ve Zlínském kraji. Když můžeme pomáhat během, ve startovním balíčku dostaneme Cyrilovy brambůrky, vyfotíme se s čertem ... tak který běžec by této kombinaci odolal? Opět nebude chybět ani bohatá tombola a doprovodný program pro děti a veřejnost.

V prosinci bude následova tradiční Štěpánský běh, který je ideální k vyběhání vánočního cukroví a povykládání o tom, co komu donesl "Běžíšek". Na úplný závěr roku se na Vršavě poběží Silvestrovský běh, kterým se krásně rozloučíme s uplynulým rokem a běžeckým seriálem Běhy Zlín pro rok 2024.

Chcete mít všechny termíny pohromadě? Tak tady jsou: