Náhradou za na podzim přesunutý Běh olympijského dne se v krajském městě uskuteční závod Zlínská pětka na dráze

Vyzkoušejte si běh na atletickém stadionu. Na tartanové dráze atletického Stadionu mládeže ve Zlíně se ve středu 17. června koná závod Zlínská pětka na dráze.

Start je v 18 hodin. Online registrace probíhá do úterý 16. června do 24 hodin. Prezentace na místě pak mezi 17. a 17.45 hodinou. Kapacita je omezená na 150 běžců. V závodu dlouhém 5 kilometrů, který je pátým podnikem letošního seriálu Běhy Zlín, jsou vypsány kategorie pro všechny muže i ženy.

"Závodu, který je náhradou za na podzim přesunutý Běh olympijského dne, se zúčastní celá řada kvalitních běžců. Ale i hobíci mají ideální příležitost vyzkoušet si závod rozložený na atletickém oválu do dvanácti a půl okruhů,“ zve všechny zájemce jeden z pořadatelů Bob Komín. Kvůli bezpečnosti jsou ve Zlíně připravené dva rozběhy." V prvním rozběhu se představí běžci, kteří zvládnou 5 kilometrů do 24 minut. Ve druhém budou závodit atleti s časem na pětikilometrové trati nad 24 minut,“ upozorňuje ještě Komín.

Loňský červnový Běh olympijského dne ve Zlíně v mužích vyhrál ve skvělém čase 15:41 domácí Jan Kolárik z týmu Edhouse.cz, před Filipem Vabrouškem (Sykora running, 16:19), třetí byl Svatopluk Janečka (TJ Ski Turist Velké Karlovice, 17:09). Závod žen ovládla v čase 21:08 Mária Sýkorová (Sykora Running), před týmovou kolegyní Lucii Friedlaenderovou (21:14). Na bronzové pozici doběhla Martina Latináková ze Sehradic (Zvonek Sport Valašské klobouky, 21:26).

Lubomír Hotař