Běh letním ránem v Popově se poběží na dvou trasách. Závodit se bude i o telefon Samsung

Ve Štítné nad Vláří – Popově se v neděli 14. července uskuteční 6. ročník Běhu letním ránem. Pořadatelé připravili dva závody. Kratší je dlouhý 7 kilometrů, delší měří 15 kilometrů. Závod je letos podruhé zařazen do seriálu Běhy Zlín.

Start obou kopcovitých závodů, které se střídavě poběží po asfaltové silnici, a také po lesní cestě a v terénu v lese, je na návsi nad hospodou v Popově, v 10 hodin. Prezence probíhá mezi 8 a 9.30 hodinou.

Startovné při online registraci na stránkách spolku Běhy Zlín do čtvrtku 11. července je 300 Kč, na místě v den závodu v neděli 14. července bude 400 Kč.

V ceně startovného je mimo jiné gulášová polévka po závodě, pro všechny účastníky na doplnění energie také menší občerstvení a kofola. Občerstvení bude zajištěno i pro doprovod běžců a návštěvníky závodu.

Zazávodit si můžou muži i ženy všech věkových kategorií.

Trať popovského závodu je zajímavá a atraktivní.

,,Jsou na ní mírné i prudké kopce i mírné a prudké seběhy. A jako bonus běžci v některých úsecích uvidí krásné výhledy na Popov a okolí,“ láká na Valašsko hlavní organizátor Běhu letním ránem Vlastimil Martinát.

,,Na prvním rozcestí trati, které je po prudkém stoupání, a kde se rozděluje trasa hlavního 15kilometrového a 7 kilometrového závodu, bude vrchařská prémie. Po ní bude 20 nejlepších mužů a 20 nejlepších žen zařazeno do slosování o telefon Samsung Galaxi A23 5G. Šanci na prvenství tak mají běžci z obou závodů,“ prozradil ještě Martinát.

Loňský 5. ročník Běhu letním ránem v Popově hlavní 15kilometrový závod mezi muži vyhrál časem 1:03:06 malenovický vytrvalec Matěj Beníček (KESBUK). Mezi ženami se ze zisku prvního místa radovala Eva Kučerová z Lukova (Mattoni FreeRun Zlín, 1:18:02).

Na 7 kilometrové trase byl mezi muži nejrychlejší díky času 35:45 Karel Černoch z Opavy. Mezi ženami vybojovala první místo v čase 44:32 Markéta Siročková z Bystřičky.

Lubomír Hotař