Ve Zlíně se v sobotu koná 28. ročník Běhu Jižními Svahy

Zlín – Sdružení Běhy Zlín v sobotu 15. února pořádá 28. ročník Běhu Jižními Svahy. Podnik je vypsaný pro pět mužských a čtyři ženské kategorie.

Hlavní závod dlouhý 6,5 kilometru s převýšením 100 metrů, odstartuje v prostorách Centrálního parku na zlínském sídlišti Jižní Svahy, v 10 hodin.

Prezentace probíhá v denním baru U Macka v ulici Podlesí IV. od 8.45 do 9.45 hodin. Startovné je při online registraci do 13. února 100 Kč. Při registraci a platbě na místě pak 200 Kč. V jeho ceně je mimo jiné teplý ionťák, čaj a v cíli polévka od Restaurace Maxima v Otrokovicích.

"Závod se poběží z Centrálního parku z větší části po cyklostezce, ale také po lesní pěšině směrem na Rackovou k objektu vodárny a zpět," letmo představil trať hlavní organizátor Jiří Prokop.

Ten také krosaře motivuje. "Pro nejlepší běžce v každé kategorii je připravené zajímavé finanční ohodnocení," prozradil dále Prokop.

Jeho tým Běhy Zlín nezapomněl ani děti. " Po skončení hlavního závodu se na Jižních Svazích od 11.15 hodin uskuteční také dětské běhy," informuje ještě Jiří Prokop.

Vyhlášení výsledků je na programu od 11.30 hodin. A v 11.40 hodin se bude losovat tombola startovních čísel.

V loňském roce tradiční únorový podnik na největším sídlišti ve Zlíně vyhrál Fryštačan Radoslav Šíbl z týmu Ekodrill Zlín. Ten absolutní prvenství vybojoval v čase 22:56. Mezi ženami zvítězila reprezentantka klubu Titan Trilife Zlín Lucie Miklišová, jež se blýskla časem 27:51.

Zlínský Běh Jižními Svahy je zároveň prvním závodem z patnáctidílného seriálu Běhy Zlín 2020. Dalšími budou v neděli 1. března Sri Chimnoy půlmaraton v Přílukách a v sobotu 21. března Josefský běh ve Zlíně na Vršavě.

Lubomír Hotař