Mikuláš s Cyrilem vyběhali 200 tisíc pro Krtka

Mikulášský běh s Cyrilem pro Krtka ve Zlíně dokončil rekordní počet 342 běžců a 68 dětí. Běžecký závod už po třicáté druhé organizoval běžecký spolek Běhy Zlín a letos se na spolupořádání podruhé podílel výrobce Cyrilových brambůrek, rodinná firma Krajči plus ze Slavičína. A díky její štědrosti, díky velké účasti běžců a díky partnerům závodu, dostane Nadační fond dětské onkologie Krtek 200 000 korun! Závod mezi muži vyhrál Filip Vabroušek (Sýkora running) a Martina Novotná (Onemec team).

Na úžasném daru 200 000 korun pro Nadační fond Krtek při dětské onkologii v Brně se 109 000 korunami podílel hlavní partner Mikulášského běhu s Cyrilem pro Krtka slavičínská firma Krajči Plus, ze startovného závodu šlo 58 800 korun, 30 000 korun věnovali badmintonisté z Kunovic a 2 500 korun badmintonisté z Uherského Brodu.

Závodu se zúčastnil rekordní počet běžců 342 běžců, přihlášeno jich bylo a startovné jich uhradilo 392, část z nich odradila ranní ledovka a část z nich na poslední chvíli zradilo zdraví. Mikulášský běh i tak potvrdil, že jde o druhou největší běžeckou akci ve Zlíně!

Pořadatelé děkuji všem, kteří přišli, zasportovali si v Mikulášském počasí, vzali sebou děti do Mučírny hříšníků a svojí účastí přispěli na dobrou a potřebnou věc!

A v neposlední řadě moc děkujeme fotbalistům a dobrovolným hasičům z Louk!

A děkujeme všem pořadatelům, kteří se na akci podíleli.

Zlínsko / Foto Milan Mikšík

Běhy Zlín