Mikulášský běh s Cyrilem pro Krtka 2019

Zlín, 22. 10. 2019 – V sobotu 7. prosince 2019 se bude konat ve Zlíně - Loukách další ročník tradičního Mikulášského běhu, který je součástí běžeckého seriálu Běhy Zlín. Od loňského roku je spolupořadatelem tohoto závodu firma Krajči plus s.r.o., výrobce tradičních Cyrilových brambůrek, která dlouhodobě podporuje Nadační fond dětské onkologie Krtek. I letos výtěžek ze závodu poputuje na pomoc onkologicky nemocným dětem.

Mikulášský běh je každoroční zimní závod s tradicí více než 30 let, který se koná na fotbalovém hřišti ve Zlíně - Loukách. Závodníci mají na výběr ze dvou délek trasy, běží se závod na 5 km a na 10 km a konat se budou také dětské běhy. Závod je součástí celoročního běžeckého seriálu Běhy Zlín, který zahrnuje sérii rozmanitých běžeckých závodů nejen pro profesionální sportovce, ale pro všechny, kdo rádi běhají.

V minulém roce se do pořádání závodu zapojila rodinná firma Krajči plus s.r.o., výrobce tradičních Cyrilových brambůrků, která od roku 2014 podporuje Nadační fond dětské onkologie Krtek. Z Mikulášského běhu se tak stal běh benefiční, běh na pomoc onkologicky nemocným dětem. Z toho také plyne podtitul Mikulášského běhu – s Cyrilem pro Krtka. 

I po navýšení kapacity se loňský ročník několik dní předem vyprodal. Nakonec odstartovalo celkem 325 běžců a Mikulášský běh s Cyrilem pro Krtka se tak stal druhým největším běžeckým závodem ve Zlíně, hned po Festivalovém půlmaratonu MONET+ Zlín. Ze startovného se podařilo vybrat 48 750 Kč, firma Krajči věnovala každoroční dar 100 000 Kč a dalších několik tisíc bylo vybráno v zapečetěné kasičce – na podporu onkologicky nemocných dětí se celkem podařilo vybrat více než 150 000 Kč.

„Jsme moc rádi, že jsme se zapojili do pořádání Mikulášského běhu a udělali z něj dobročinnou akci. Komunita běžců jsou skvělí lidé, zapálení pro věc, ochotní pomoci, a to přesně potřebujeme.  Naším cílem je nejen vybrat finanční prostředky pro NFDO Krtek, ale také rozšířit povědomí o jeho činnosti, protože v našem okolí není příliš známý. Pořádání takové akce ocenila i paní Mgr. Eva Kroupová, Ph.D., současná ředitelka NFDO Krtek, které se naše myšlenka moc líbila a celé akce se taktéž zúčastní. Loňský ročník se nám vydařil a pevně věříme, že každý další bude ještě úspěšnější,“ uvedla Mgr. Alžběta Kubišová, marketing manažerka firmy Krajči plus s.r.o.

Kromě samotného závodu a dětských běhů budou pro děti připraveny také tematické soutěže, čertovský průvod a mikulášská nadílka. Celá akce se ponese v mikulášském duchu, chybět nebude ani vánoční svařák a další občerstvení. Na místě se bude konat tombola, jejíž výtěžek poputuje taktéž na podporu nadačního fondu.

Bližší informace ohledně závodu včetně plánované trasy je možné najít na webu www.behyzlin.cz, kde se závodníci mohou také zaregistrovat. Všichni účastníci závodu obdrží sportovní ponožky se stejným motivem jako loňské čelenky, pamětní medaili a  mikulášskou nadílku. Pro vítěze všech kategorií budou připraveny hodnotné ceny.

Jsme rodinná firma, která se výrobou tradičních smažených bramborových lupínků zabývá více než 20 let. Za tuto dobu došlo k řadě inovací, ale přesto jsme nezapomněli na tradiční recepturu a osvědčené technologické postupy, protože jen díky tomu můžeme vyrobit ty pravé tradiční brambůrky. V uplynulém roce jsme vystavěli novou výrobní halu a několikrát navýšili výrobní kapacitu. Nyní najdete Cyrilovy brambůrky nejen v České republice a na Slovensku, ale nově také na vybraných místech v Polsku.