V sobotu se koná v nádherném prostředí kopce Tresný krosový závod Otrokovické svahy

Otrokovice – V sobotu se koná 3. ročník krosového běhu Otrokovické svahy. Pořadatelé z TJ Jiskra Otrokovice z oddílu běžeckého lyžování připravili čtyři tratě. Hlavní závod měří 10 kilometrů a má převýšení 280 metrů, kratší dlouhý 5 kilometrů má převýšení 105 metrů. V obou jsou vypsány čtyři kategorie mužů a čtyři kategorie žen. Na kilometrové trati a v závodu na 400 metrů můžou poměřit síly také děti a mládež.

Start desetikilometrového podniku je u stadionu TJ Jiskra Otrokovice, v 11 hodin. O pět minut později odstartuje závod na 5 kilometrů. Vyhlášení vítězů je na programu od 12.30 hodin.

"Trať hlavního závodu vede od atletického stadionu otrokovické Jiskry kolem tenisových kurtů, pak po mostě a před Bělovským jezem běžci odbočí na hráz mezi řekou Moravou a jejím slepým ramenem. Po překonání hráze a odbočení na Moravní lávku závod pokračuje kolem kynologického klubu, kde začíná stoupání na Žlutavu. Potom následuje seběh do cíle, který bude u stadionu Jiskry Otrokovice,“ popsal trať v nádherném prostředí kopce Tresný ředitel závodu Pavel Tomášek.

Loňský 2. ročník v hlavním závodu Otrokovických svahů vyhrál zásluhou času 37:41 Jan Kolárik ze Zlína. Mezi ženami zvítězila rovněž zlínská krosařka Jana Žaludková, jež vybojovala první příčku v čase 49:10.

Lubomír Hotař