Kašavský kros – pozvánka

Letošní novinou v závodním kalendáři našeho seriálu je 4. ročník běhu s názvem Kašavský kros, který v sobotu 12. října pořádá Valachbajk team, průběžně vedoucí tým v soutěži družstev. Týden po půlmaratonu si tak na své opět příjdou příznivci delších tratí, protože hlavní závod měří 16 km a celkové převýšení je 700 m. Jak z názvu vyplývá, poběží se krásnou valašskou přírodou s pěknými výhledy po převážně lesních pěšinách, kamenitých cestách a loukách.

Bodovat do seriálu bude možné ale i na vloženém závodě na 7,5 km s převýšením 300 m, ovšem bodový zisk bude menší. Zaběhat a zazávodit si budou moc samozřejmě i děti na kratších tratích od 100 m až po 1,3 km.

Start závodu se nachází v obci Kašava na návsi, kde je kompletní zázemí pro závodníky, tj. registrace, prezence, občerstvení. Zde také probíhají dětské závody.

Registrace je v Obecním domě od 8:00, závody dětí se uskuteční od 9:15 do 10:30. Hlavní závod bude odstartován ve 12:00, kratší závod pak ve 12:10.

Startovné při registraci na webu závodu do 7.10. a platbě předem je 150 Kč, na místě pak 250 Kč. Startovné dětských závodů je 50 Kč.

Vše potřebné najdete na webu závodu https://www.kasavskykros.cz/