Běžecký kemp Pavlov 12. - 15. 9. 2019

Už třetí běžecký kemp pořádaný spolkem Běhy Zlín a Studiem Fyziomovement se uskutečnil v polovině září. Tentokrát v Pavlově na Pálavě. Počasí slunečné, teploty nad 22°C, běhání mezi vinicemi, u vodní plochy Nové Mlýny i v kopečkách. Ubytování a jídlo výborné. Vinné révy ve všech podobách dostatek pro všechny.

Kemp jsme ve čtvrtek odpoledne zahájili společným pětikilometrovým proběhnutím, při kterém jsme se seznámili s okolím Pavlova. A ukázalo se, že na rovinaté Pálavě jsou sem tam i kopce :). Vyběhli jsme cestou mezi vinohrady, obdivovali výhledy na Novomlýnskou nádrž a Dívčí hrad. Následovala večeře ve sklípku Vinárny u Bednářů a řízená degustace vín. Místo plánované seznamovací hry, výborný náhradní program.

Páteční dopoledne jsme věnovali běžeckým cvičením, atletické abecedě a zlepšování běžeckého stylu. Po obědě a odpoledním klidu jsme se vydali na delší výběh po hrázi nádrže Nové Mlýny. V kempu Mars jsme se pak rozhodovali, co dál. Část běžců se vydala oběhnout i zbytek nádrže (celkem zhruba 22 km), druhá část se vrátila do Nových Mlýnů, kde bylo nachystáno svozové auto (cca 10 km) a třetí skupina se vydala po hrázi zpět do Pavlova, po stejné trase (cca 16 km). Výběh zvládli úplně všichni, každý v pohodě a svým tempem. Při večerním posezení u burčáku a povídání s Vlasťou Bukovjanem o maratonu za 2:15:35 a radách, jak vyhrát Košický mezinárodní maraton míru či si běh jen užívat po celý život, jsme byli všichni spokojení a plní endorfinů.

V sobotu dopoledne jsme zapracovali na svalech při kruhovém tréninku Katky z Fyziomovement. Výhledy byly parádní, takže to makalo skoro samo. Jen skoro. Odpoledne jsme měli odpočinkový program. Jízdu na paddleboardech a fyzio okénko. No, někdo měl okénko, někdo fyzio vrata ;). Naše fyzioterapeutka Věrka na každého hodilo své oko, odhalila pohybové nešvary a společně s Katkou poradila co s tím. A kdo nebyl zrovna v okénku, ten jezdil a cvičil na paddlebordech pod Bobovým vedením. Večerní videorozbor běžeckého stylu každého účastníka, včetně trenérů, následné povídání o stravě před tréninkem a po tréninku završilo sobotní program a šlo se spát. V neděli jsme totiž brzy vstávali.

Brzy. Už v 5:30 jsme vyběhli směr Dívčí hrad -> Děvín -> Syrotčí hrádek -> Stolová hora -> Pavlov. Při vstávání sice někteří úpěli a nadávali, ale stálo to za to. Ještě za tmy jsme proběhli Pavlovem a začali stoupat na Dívčí hrad. Tam už bylo trochu vidět, tak jsme se pokochali výhledy na probouzející se krajinu a zříceninu hradu. Moc jsme se ale nezdržovali, a běželi dál na vrchol Děvín. Zde jsme měli naplánovanou malou svačinku. Vše jsme stihli, takže jsme si pochutnali na banánu, tatrance a švýcarské čokoládě při východu slunce. Nádhera. Pak už jsme se sluncem nad hlavou běželi dál. Někteří zpět do Pavlova, někteří na Syrotčí hrádek. Po cestě potkali horkovzdušné balóny a kochali se výhledy na Klentnici a okolní vinohrady. Na zřícenině Syrotčího hrádku jsme se opět rozdělili. Ti, co neměli stále dost, běželi dál na Stolovou horu. Markéta s ostatními běžela zpět do Pavlova. Nakonec jsme se všichni sešli na vydatné snídani. Kochali jsme se nádhernými ranními fotkami a debatovalo se, kdo kdy vstával tak brzy, aby viděl východ slunce. Romantičtější závěr kempu jsme si ani nemohli přát. Po společném zhodnocení a obědu jsme se šťastně rozjeli domů.

Pokud vás náš běžecký kemp zaujal, můžete se přihlásit na další. Uskuteční se v termínu 14. - 17. 11. 2019 v Trnavě u Zlína. Víc informací k tomuto kempu a přihlášku najdete na www.behyzlin.cz

Za běhu zapsala Markéta