Ve středu si běžci ve Zlíně můžou s Petrem Vabrouškem vyzkoušet trať Festivalového půlmaratonu

Zlín – V sobotu 1. června se ve Zlíně uskuteční 4. ročník Festivalového půlmaratonu MONET + Zlín. Ale už tuto sváteční středu 8. května si můžou všichni zájemci vyzkoušet a otestovat trať nejkvalitnějšího a nejmasovějšího běžeckého závodu v krajském městě.

Společně s běžci se na desetikilometrovou trať vydá také se Ironman a ultramaratonec Petr Vabroušek. Testování trati se zúčastní i nejúspěšnější reprezentant ze Zlínského kraje v loňském roce ve Festivalovém půlmaratonu ve Zlíně Filip Vabroušek, který v 21,1 kilometrovém závodu skončil na pátém místě. Sraz účastníků je na náměstí Míru v 11 hodin.

"Poběží se pohodovým povídavým tempem a všechno bude zakončeno protahovacími cviky. Podle kondice si každý zájemce může zvolit pouze polovinu okruhu, to znamená 5 kilometrů. Poběží se z náměstí Míru směrem na Benešovo nábřeží, Podvesnou, na Čepkov, Rybníky a přes bývalý Baťovský areál zpět na náměstí Míru. Trasa ale nebude uzavřená, proto je nutné mít sebou bezpečnostní prvky,“ upozorňuje jeden z organizátorů Bohuslav Komín z Běhů Zlín.

Festivalový půlmaraton MONET + Zlín je unikátní sportovní akce v krajském městě. 21,1 kilometrový závod rozložený do dvou okruhů v centru města letos už počtvrté zakončí tradiční zlínský filmový festival. Půlmaraton odstartuje na náměstí Míru 1. června v 16 hodin. Od 14 hodin mu bude předcházet Festivalový IGN rodinný běh na 1400 metrů určený pro rodiče s dětmi a pro ty, kteří preferují kratší trasy.

Lubomír Hotař