Ve Slavičínském miomoveRun se poběží tři závody. Pořadatelé pro všechny vytrvalce připravili spoustu dárků

V sobotu 5. června se na Valašsku koná 5. ročník trailového běhu Slavičínský miomoveRun. Závod podporovaný městem Slavičín je zařazený do čtrnáctidílného seriálu Běhy Zlín 2021.

Pořadatelé připravili tři závody. Všechny mají start i cíl v Zámeckém parku v prostoru před kuželnou ve Slavičíně. Start hlavního 20kilometrového běhu rozloženého do čtyř okruhů je v 9 hodin, o 5 minut později odstartuje 10 kilometrový závod a v 9.10 hodin uslyší běžci startovní výstřel závodu na 5 kilometrů.

Online registrace předem je 300 Kč. Startovné při registraci v den závodu je 400 Kč. "Pro účastníky závodu jsme připravili dárky v hodnotě 25 000 Kč. Každý registrovaný běžec letos dostane vosk na boty od internetového obchodu Outdoor a sport Slavičín. Dále máme připravené odznáčky s logem miomoveRun, účastnickou medaili, která bude letos větší a dřevěná. Samozřejmostí je občerstvení na trati a v cíli. Dále po doběhu každý účastník všech našich závodů dostane banán a tyčinku od Nutrendu a k tomu možná ještě ovocné kapsičky od Linea Nivnice. Nejrychlejší běžci budou odměněni zajímavými cenami. A to sportovním vybavením od Outdoor a sport Slavičín, nebo zdravými a užitečnými přípravky od lékárny Dahlia a také kancelářskými potřebami od Profipaper Slavičín, nebo knihou zdravá kuchařka. Zajímavé ceny připravily rovněž slavičínská prodejna HELP a firma Kovos Slavičín. Nejlepší vytrvalci se můžou těšit i na víno od Janotovy vinotéky a poukázky do Fér Kaffé Veronica. Pro vítěze máme i volné vstupenky na hudební festival Karpatyfest, který se bude konat na konci června rovněž ve slavičínském Zámeckém parku,“ prozradila hlavní organizátorka závodu Barbora Malaníková.         

Moderátorem a o hudební doprovod se ve Slavičíně postará oblíbený Aleš Ptáček. "V zázemí závodu se bude točit pivo a kofola. K jídlu se budou prodávat grilované steaky a grilované klobásy. Běžci, jejich doprovod i diváci můžou navštívit stánek Fér Kaffé Veronica, kde budou mít možnost nakoupit si a ochutnat domácí chlebíčky, něco sladkého a zdravé mošty z Hostětína. V plánu máme rovněž tombolu s dalšími hodnotnými cenami,“ zve na Valašsko všechny aktivní i pasivní sportovce Malaníková.

Hlavní pořadatelka také popsala trať závodu. "Po startu u kuželny se nejprve poběží okruh zámeckým parkem a poté směrem k základní škole. Po prudkém seběhu z kopce čeká krosaře okruh okolo rybníka. Pak následuje úsek přes louku a les směrem k Hájenkám. V závěru se poběží znovu z kopce ke kuželně.,“ uvedla Barbora Malaníková. Členitý pětikilometrový okruh má převýšením 134 metrů. 

V loňském 4. ročník trailového běhu se ve Slavičíně představilo 201 vytrvalců. Hlavní dvacetikilometrový závod vyhrál v čase 1:36:07 Zdeněk Lasák z Uherského Brodu. V ženách vybojovala zlatou příčku díky času 1:59:06 zlínská vytrvalkyně Jana Žaludková. Desetikilometrový závod ovládl Dalibor Jedlička (SSK Vítkovice, 48:09), v ženách byla nejrychlejší Silvie Zvonková (Zvonek Sport Valašské Klobouky, 58:41). Na pětikilometrové trati na Valašsku dominovali Tomáš Janek z týmu LLB (25:03) a Hana Jurčíková (Uherský Brod, 29:15). 

Lubomír Hotař

Fotogalerie - Ilustrační foto z mimomoveRun 2020