Den po slavičínském půlmaratonu se běžel 4. závod seriálu

Tím byl další půlmaratón, tentokrát v neděli 6. června Sri Chinmoy půlmaratón na rovinatém okruhu v Příluku. V horku zvítězil Jiří Červenka (SP Malenovice), z žen byla nejlepší Zuzana Koudelková (Český běžecký klub).

V soutěži o nejlepšího muže se po sobotním závodě na trati nedělního půlmaratonu sešli dosavadní největší soupeři Ondřej Minařík (Valachbajk team) a Jan Kábela (SP Malenovice). Díky lepšímu výsledku Jan Kábela smazal těsnou ztrátu a dostal se s náskokem 5,95 bodů do vedení. 

Také Eva Kučerová (Mattoni FreeRun Zlín) měla v nohách těžký závod ve Slavičíně. Přesto doběhla z žen 3. a po náročném závodním víkendu vede soutěž žen s náskokem 194,08 bodů.

V týmech kromě pořádajícího Sri Chinmoy Marathon Teamu měl na startu aspoň 6 členů týmu ještě už jen vedoucí Mattoni FreeRun Zlín. Na ostatní týmy si tak po 4. závodě udělal solidní náskok, když průběžně 2. tým SP Malenovice ztrácí téměř 413 bodů a 3. Valachbaj team už 1615 bodů.

Do prázdnin je to vše, ale seriál letní pauzu mít nebude. Další, 5. závod je naplánován na středu 14. července, kdy se Zlínská lesní hodinovka poběží netypicky ve všední odpoledne se startem v 18 hodin. Po doběhu se uskuteční Vyhlášení výsledků celého seriálu za rok 2020. Udělejte si proto pokud možno čas, zvlášť když v plánu je také opékání špekáčků.

Těšíme se na Vaši účast.

Fotogalerie - 11. SriChinmoy 1/2 maraton a maraton - jaro