V Kašavském krosu jsou připravené dvě tratě. Delší měří 16 kilometrů

V neděli 10. října se koná 5. ročník Kašavského krosu. Start hlavního závodu je před Obecním domem v Kašavě v 11 hodin. Ten měří 16 kilometrů a má převýšení 700 metrů. Kratší závod dlouhý 8 kilometrů s převýšením 300 metrů odstartuje na stejném místě v 11.30 hodin. Před kašavským Obecním domem je také cíl. V obou závodech mají muži i ženy možnost zazávodit si ve 4 mužských a 3 ženských kategoriích. Vypsána je také kategorie juniorů a kategorie juniorek. Bojovat se bude i v kategorii VLKADRŽ pro běžce z Vlčkové, Kašavy a Držkové. Ta je vypsána pro vytrvalce nad 15 let.

Startovné při online registraci je 200 Kč. V den závodu na místě 250 Kč. Pořadatelé nezapomněli ani na děti od těch nejmenších do 14 let. Ty budou mít možnost od 13.30 hodin podle věku a podle kategorií poměřit síly na tratích od 100 metrů do 1300 metrů. Děti zaplatí startovné 50 Kč.

Kašavský kros je letos potřetí zařazený do seriálu Běhy Zlín. 

"Trať šestnáctikilometrového závodu vede od Obecního domu směrem pod vrchol Vančica. Dále pak na vrchol Na Sýkorce, potom k posezení U Míků, záhy na vrchol Sobolice, Vinohrádek, poté kolem kašavského kostela k základní škole a na Vrzavé skály. Následuje dlouhý seběh až na hlavní cestu pod poslední kopec závodu Fišerku. Odtud se poběží do cíle u Obecního domu.  Osm kilometrů dlouhý závod se poběží od Obecního domu rovněž pod vrchol Vančice, dále pak k posezení U Míků, na Sobolici, Vinohrádek a do cíle u Obecního domu,“ představil jeden z pořadatelů Tomáš Minařík krosový podnik v Kašavě. 

V loňském roce se Kašavský kros kvůli pandemii koronaviru nekonal. Poslední ročník tohoto závodu v roce 2019 hlavní 16 kilometrů dlouhý závod v Kašavě vyhrál Milan Zvonek (Zvonek Sport Valašské Klobouky), který vybojoval první příčku v čase 1:14:23. Závod žen ovládla Brňačka Šárka Vodičková (Mártyho Afro Cirkus, 1:36:40).

Přihlášení on-line je možné do soboty 9.10.2021 do 12:00 hodin.

Lubomír Hotař

Fotogalerie - Ilustrační foto z Kašavského krosu 2018