Poslední letošní Noční běh se poběží okolo Malenovického hradu

Seriál letošních Franz Josef Kaiser Nočních běhů ve Zlínském kraji zakončí v úterý 27. září 1. ročník Nočního běhu ve Zlíně – Malenovicích. Start hlavního 6,2 kilometru dlouhého závodu je u malenovického hradu v 19 hodin. Na stejném místě je také cíl. Prezentace probíhá od 16 do 18.30 hodin. Odprezentovat se bude možné i během dne v běžecké prodejně sportovního vybavení AD Sport ve Zlíně, která na akci oslavuje svoje 5. narozeniny a účastníci se tak mohou těšit na sportovní dárek.

"Noční amatérský závod se poběží na šestikilometrovém okruhu okolo hradu v Malenovicích. První část trasy povede po nenáročných cestách v blízkém lese. Druhá část pak po pevné asfaltové cyklostezce,“ láká na atraktivní závod v předvečer státního svátku jeden z pořadatelů ze spolku Běhy Zlín Bob Komín.  

Účastníci mají možnost poměřit síly ve 4 mužských a 4 ženských kategoriích. Zazávodit si můžou i tandemy mix složené z jednoho muže a jedné ženy bez rozdílu věku. 

Registrace

"V povinné výbavě účastníků závodu jsou vzhledem k večernímu času čelovky,“ upozorňuje Komín.

Startovné zaplacené do neděle 25. září je 300 Kč, pro tandemy 600 Kč. Na místě v den závodu v úterý 27. září je 400 Kč, pro tandemy 800 Kč.

"Všichni běžci, kteří se zúčastní závodu, dostanou finišerskou medaili v cíli a občerstvení v cíli od Franz Josef Kaisera,“ prozradil ještě Bob Komín. 

Už od 18 hodin bude v Malenovicích na programu rodinný Charitativní běh pro Handicap Zlín. Ten měří 800 metrů. Startovné do něho je 200 korun, které získá právě sdružení Handicap Zlín.

 „Účastníky Charitativních rodinných běhů jsou na Nočních bězích hlavně děti a proto na ně bude opět v cíli čekat perníková medaile,“ doplnil za pořadatelský tým Bob Komín.

Noční běh v Malenovicích se bude konat na počest 5. narozenin prodejny AD Sportu ve Zlíně.

Lubomír Hotař