Silvestrovský běh ve Zlíně odstartuje na Vršavě v 11 hodin

Triatlonový klub Titan Trilife Zlín ve spolupráci se spolkem Běhy Zlín v sobotu 31. prosince pořádá ve Zlíně 11. ročník Silvestrovského běhu. Závod je zařazený do celoročního seriálu Běhy Zlín.

"Deset kilometrů dlouhý hlavní závod i pětikilometrový závod se poběží po asfaltové cyklostezce směrem do Kostelce a zpět. Start je vedle tenisového areálu na zlínské Vršavě, v 11 hodin. Prezence začíná v tenisové hale v 9.30 hodin. Skončí v 10.40 hodin. Vypsány jsou 4 kategorie mužů a 3 kategorie žen. Dále pak kategorie pro juniory a juniorky. Od 12.15 hodin můžou poměřit síly na tratích podle věku také děti. Vyhlášení výsledků se uskuteční bezprostředně po hlavním závodu,“ zve na sportovní rozloučení se starým rokem ve Zlíně jeden z pořadatelů Daniel Tkáč. 

Propozice a on-line registrace

Startovné při online registraci je do pátku 30. prosince 150 Kč. Při platbě na místě v den závodu 250 Kč. Mládež do 18 let zaplatí do 30. prosince 50 Kč, v den závodu 100 Kč. V jeho ceně je mimo jiné teplý ionťák, čaj a polévka po závodu.  Děti startovné neplatí.  

Prvenství ve zlínském Silvestrovském běhu obhajuje Matěj Hřebačka. Reprezentant AK Hodonín v něm 31. prosince 2021 zaběhl čas 31:40. Mezi ženami se v loňském roce z prvenství radovala díky času 41:01domácí Ironmanka Helena Kotopulu. 

Na pětikilometrové trati dominovali mezi muži Pavel Hradil (Titan Trilife Zlín, 15:33), mezi ženami Monika Železníková z Babic. Ta se blýskla časem 20:26.

Lubomír Hotař

Fotogalerie - 10. Silvestrovský běh / Milan Mikšík